Evidences
Gezondheidseducatie: een staat van Totaal Welzijn

Het genezend verlangen in al zijn gedaanten

Het aanvullende seminar dat je leven verandert

Het genezend verlangen in al zijn gedaanten

In de natuurlijke warmwaterbronnen van
Montegrotto - Italië - La Dolce Vita in Veneto

Met Eduard en judith van den bogaert

Dankzij de neurowetenschappen kennen we de weldoende effecten van vreugde en plezier. Ze vormen de primaire brandstof voor onze hersenen om een goede gezondheid in stand te houden op lichamelijk, energetisch, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel vlak.

Hartenwensen voeden ons brein en houden ons in leven

Onze HARTENWENSEN zijn datgene wat ons elke ochtend opnieuw zin geeft om op te staan, en wanneer we aan het eind van de dag ons hart hebben gevolgd, onze verlangens gerealiseerd, gaan we met een gevoel van voldoening naar bed, een herstellende nachtrust tegemoet.

Soms lijken onze hartenwensen echter steevast in het water te vallen, of houden we eenvoudigweg op verlangens te koesteren, zakken we weg in een bad van wanhoop en depressie. Waarom wachten tot levensbedreigende alarmsignalen de kop op steken, als we in plaats daarvan op zoek kunnen gaan naar manieren om voluit in het leven te staan, ons hart te volgen, en het pad naar zelfverwerkelijking in te slaan?

Slagen we er niet in onze hartenwensen te realiseren, of denken we er geen (meer) te hebben, dan zijn er karmische, transgenerationele, perinatale, opvoedkundige, religieuze en andere (f)actoren in het onderbewuste die dat verlangen onderdrukken.

Maak daarom vandaag nog een keuze. Neem een sprong in het diepe en laat de 37° van dit thermale water je hart verwarmen, de rijgdraden van je onderbewuste keurslijf losweken en je geleiden naar de vreugde die het met zich meebrengt om voluit voor het leven te gaan. Ontdek jouw (kleine en grote) hartenwensen, omarm ze en begeef je (terug) op weg naar jouw levenspad.

In de theoretische sessies maken we kennis met diverse manieren om te luisteren naar onze hartenwensen en de manier waarop dit een impact heeft op onze biologie. De neurowetenschappen schenken ons een beter inzicht in hoe we onze hersenen kunnen (her)programmeren en (her)vormen tijdens onze dagdagelijkse bezigheden en de moed leren opbrengen om gevolg te geven aan datgene wat ons goed doet.

Onze hersenen zijn van nature eerder geneigd negatieve ervaringen te blijven herkauwen in plaats van te genieten van de leuke ervaringen. Ze zijn te allen tijde bedacht op het ergste en schakelen in een oogwenk door naar ‘ontwijkingsmodus’. Ze beschouwen het optimale scenario echter niet langer als een mogelijkheid en zien het automatisch over het hoofd wanneer het zich aandient.

We gaan ook in op de epigenetica, die aangeeft hoe we ons DNA kunnen beïnvloeden en ons inherente regeneratievermogen aanzwengelen. Zo kunnen we evolueren naar een meer verlicht meesterschap over onszelf en tegelijk een positieve impuls geven aan de maatschappij en de verschillende rijken der levende wezens.

Tijdens de praktijkoefeningen maken we onze innerlijke (veer)kracht wakker. We leggen contact met onze inwendige levensbronnen, ons vermogen om welzijn en sereniteit te ervaren. Dit stelt ons in staat om met de ups en downs van het leven om te gaan en voor onszelf een leven te scheppen waarin we ons volledig kunnen vinden.

Een combinatie van warm water, regressie-oefeningen en muzikale geluidsgolven onder water, brengt ons in een gewijzigde bewustzijnsstaat. Sessie na sessie schakelen onze hersenen steeds meer over op positieve modus en komen we in een staat van welbevinden en regeneratie.

Waarom een seminar in thermale baden?

Het hoeft inmiddels geen betoog meer dat een taalbad de snelste manier is om een vreemde taal te leren. Hetzelfde geldt als we (opnieuw) vreugde en plezier willen leren ervaren. Dit 3-daagse genotbad in Hotel Olympia is geen overbodige luxe. Het is een aanzet tot meer welzijn, een investering in een vorm van ziekteverzekering, een kans om epigenetisch iets in gang te zetten dat blijvende effecten zal genereren.

Voor wie? Voor iedereen die

 • Het gevoel zat is voortdurend achter de tijd of het leven aan te hollen en niet voldoende voor zichzelf te zorgen.
 • Actief op zoek is naar zijn/haar ware potentieel, naar een betere versie van zichzelf.
 • De behoefte voelt zijn/haar leven nieuw leven in te blazen en de plannen te realiseren die hem/haar na aan het hart liggen.
 • Meer in harmonie wil zijn met zichzelf en het leven rondom zich.
 • In zijn/haar kindertijd het gevoel had een gebrek te hebben aan aandacht, tederheid, …, en deze wonde wenst te helen middels een liefdevolle daad jegens zichzelf.

Waarom het begin van de winter?

De winter is bij uitstek de periode om voeling te krijgen met de emotionele kilte die ons hart en lichaam doet bevriezen of verstijven. Pijnlijke gebeurtenissen onderbreken de stroom van levensenergie en zetten de deur wagenwijd voor de ijzige bries van de dood. Het thermale water warmt ons op tot in het merg van onze botten en helpt ons opnieuw voeling te krijgen met het vuur van onze levensenergie. Het is dan ook een uniek moment om ons te bevrijden van het menselijk lijden dat onze levenslust bevroor, om “ja!” te zeggen aan onze hartenwensen, om ons hele wezen te laten schitteren.

Komende data

Workshop

Het genezend verlangen in al zijn gedaanten

Voor wie?

Toegankelijk voor iedereen, van enkele maanden tot 88 jaar.

Het hotel beschikt over de nodige infrastructuur om mensen met beperkte mobiliteit te begeleiden in het zwembad.

Geen workshops voor kinderen op aanvraag
Er zijn enkele seminarplaatsen beschikbaar voor tieners (12 tot 18 jaar) onder begeleiding van hun ouders.

Animators

Eduard en Judith Van den Bogaert

Datum

Uren

Het seminarie start stipt om 9u30 (receptie om 9u) en eindigt op de laatste dag om 17u met een aperitief in het zwembad.
Gedetailleerd schema:

 • 09.30 uur tot 11.15 uur theorie - 11.30 uur tot 13.15 uur zwembad - pauze tot 16.00 uur Van 16.00 tot 17.45 uur theorie - van 18.00 tot 19.30 uur zwembad
 • Nocturne in het zwembad gepland voor de tweede dag: 9.30 uur tot 11.15 uur theorie - 11.30 uur tot 13.15 uur zwembad - pauze tot 16 uur. Van 16.00 tot 18.00 uur theorie - van 18.00 tot 18.45 uur groepsdiscussie - van 21.00 tot 23.00 uur zwembad
 • De lunchpauzes zijn lang (13.15 uur tot 16.00 uur) zodat u kunt bijkomen en kunt profiteren van de spafaciliteiten (thermisch zwembad, hammam, sauna, jacuzzi, fietsen, massages, thalassotherapiebehandelingen, enz.)
 • Als u met een familielid komt, wordt hij uitgenodigd om bij de groep te eten.

Plaats

Hotel Olympia****
www.hoteltermeolimpia.com
Montegrotto - Padova - Italië - Dolce Vita Veneziana

Toeg.

Komend naar Montegrotto:

Met de auto:

Snelweg A4 (MI - PD - PD - VE - VE - VE - TS)
A13 snelweg (BO - PD)

Met de trein:

Van alle Italiaanse stations naar Padova (Padua).

Bij aankomst in Padua kunt u een taxi of de bus nemen door een "urbano" ticket te kopen (kosten 2,60 €).

Met het vliegtuig:

Marco Polo luchthaven in Venetië op 50 km afstand

Bus van de luchthaven Marco Polo naar het treinstation van Venetië (€8).

Trein naar Montegrotto (6 euro), (40 min).

Vanaf het station van Montégrotto ligt het hotel op 500 meter afstand.

Kofferborg in het station van Venetië (10€) of in de souvenirwinkel op de hoek van het station (5€).

Mogelijkheid om het vaporeto (20€) te nemen van de luchthaven Marco Polo naar Venetië, om te stoppen op het eiland Murano of het San Marcoplein, maar geen bagagedepot beschikbaar.

Treviso A. Canova Airport op 60 km afstand.

Bij aankomst op de luchthaven kunt u een taxi nemen of vooraf reserveren. Hotel Olympia biedt een minibus service.

Prijs

Gelieve de betaling als volgt over te maken:

Account: SPRL Evidences
IBAN: BE39 7512 0749 0619
BIC: AXABBE22
Banque: AXA

Met de woorden "Genezend", uw naam en de datum van de activiteit.

De datum van reservering valideert het voorkeurstarief. Geen terugbetaling 5 dagen voor het seminar, behalve in het geval van een gecertificeerde ziekte, een familiebegrafenis of de mogelijkheid van uitstel om een GELDIGE reden.

Tarief pension / halfpension

Olympia aanbieding: prijs voor 4 nachten in halfpension klassieke kamer 329€,- in plaats van 398€,- per persoon in plaats van (toeristenbelasting en drankjes niet inbegrepen).

Olympia geeft ons 15% korting (82€ per halfpension in plaats van 98€).

We raden u sterk aan om uzelf te trakteren op een dag ontspanning vóór het seminarie en een dag integratie na het seminarie.

U kunt ook profiteren van de 15% per extra nacht voor en na het seminar (82€ in halfpension).

Wat is inbegrepen bij dit tarief voor halfpension?

 • De klassieke kamer
 • Gediversifieerd ontbijt (fruit, gebak, kazen, vleeswaren, …)
 • Diner (een onbeperkt saladebuffet, 1 warm voorgerecht - 1 hoofdgerecht - dessert)
 • Onbeperkt toegang tot de thermale baden en thalasso-apparatuur, badjassen, badslippers, een inhalatiebehandeling en 10% op schoonheidsbehandelingen.

Belangrijk: Maaltijden zijn stevig. Voor de lunch (Olympia biedt ons een uitzonderlijk buffet op het terras aan voor € 15).
Goed om te weten: Om te profiteren van alle voordelen van de groep "Van den Bogaert", dient de reservering via het Olympia hotel zelf te gebeuren (ga niet via perrons).

Begeleidende personen kunnen genieten van de 15%, zelfs als ze niet deelnemen aan het seminarie.

Toegang tot de zwembaden

Opgemerkt dient te worden dat de toegang tot de zwembaden voor personen die in het hotel verblijven, inbegrepen is anders kost dit + 20€/ dag

Online registratie voor de workshop

Gelieve de onderstaande velden in te vullen (* [Verplicht]):

Vul indien mogelijk alle velden in, zodat we je aanvraag zo efficiënt mogelijk kunnen verwerken.

Voer een naam in
Voer een adres in
Postcode invoeren
Voer een stad in
Een keuze maken
Een keuze maken
Voer een e-mail in
Voer een telefoonnummer in

Keuze*:

Op de hoogte blijven van andere data of locaties

Faire un choix

Opmerking over de bescherming van gegevens

In overeenstemming met de R.G.P.D.De site bewaart en verwerkt uw persoonlijke gegevens enkel met het oog op de verwerking van uw aanvraag tot inschrijving voor het seminarie over bio-medische decodering van ziekten.

Deze gegevens worden in geen geval doorgegeven aan derden.

U wilt ook organiseren of elders aan deze workshop deelnemen?

Klik op deze link: Organiseren van activiteiten

Newsletter

Ik abonneer me op de nieuwsbrief: Nieuws, artikels & video's
Geef uw

Ontvangen: in het Nl
Ontvangen: in het Fr en het Nl